!

J2B-S Madonna

Madonna met rozen, hart en vlinder.
Madonna is afgebeeld met rozen en vlinder. De rozen staan voor liefde, de vlinder staan symbool voor de ziel. De afmeting van dit werk is 80 x 60 cm.

J2B-S Compassion leads to Enlightment

Liefde en mededogen leidt tot verlichting.
De Boeddha van mededogen, de mantra Om Mani Padme Hum: aardse verwondering in hemelse wijsheid. We zien de aardse muur afbrokkelen, de gouden oorringen, symbool voor het aardse heeft Boeddha in wording nog in. Van Siddharta Goutama naar de Boeddha. De afmeting van dit werk is 80 x 60 cm.

J2B-S The Boeddha of compassion

Avalokitischvara, de Boeddha van compassie.
Het schilderij toont de hagedis der verandering uit het Toa The Tjing. Het rad van de wedergeboorte. De afmeting van dit werk is 60 x 80 cm.

J2B-S The Alchemist

Jezus met symbolen uit de alchemistische visie.
Aardse en hemelse elementen en Jezus die boven alles staat. Onder het monster en de dood. De afmeting van het werk is 60 x 80 cm.

J2B-S Jezus

Father forgive them for they know not what they do.
Jezus met op de achtergrond rozen en harten, symbool van de liefde van Jezus. De afmeting van het werk is 80 x 100 cm.

J2B-S Mandorla

De Mandorla is een heilige vorm, een amandel vormige opening, hier met moeder en kind, ying en yang, de zeven planeten, en mais voor vruchtbaarheid.

J2B-S The road, de Tao

Lao Tje, wijsgeer van het Taoisme op een vaas.
Het Chinese teken voor vaas wordt ook gebruikt voor vrede. Ying Yang: geboorte en dood. Bamboe: het lege hart van bamboe is een oosters symbool van bescheidenheid. Ook staat het voor ouderdom, onveranderlijk en altijd groen. De uitlopers staan voor eeuwige jeugd en onbegrensde kracht. Water: vruchtbaarheid en leven. Vuur: goddelijke kracht. De Tori: toegangspoort tot een tempel, heilige ruimte. De vleermuis: is een gelukssymbool. De afmeting van dit werk is 60 x 80 cm.

J2B-S The daily crucifixtion

Elke dag vindt er wel op de een of andere manier een kruisiging plaats. Waarom?
Met dit schilderij wordt uitgebeeld dat er elke dag op de een of andere manier een kruisiging plaatsvindt. Waarom? Maar ondanks het aardse geweld zie je toch de liefde, de harten op de achtergrond. Elk moment kan je de keuze maken tussen goed en slecht. De afmeting van het werk is 60 x 80 cm.

J2B-S There is life after death

Boeddha uit de lotus die staat op doodskoppen. In de schedels is het licht van het nieuwe leven alweer brandend.
Het werk heeft een afmeting van 80 x 100 cm. De rozen en harten staan voor de liefde.

J2B-S The flower tree

Een boom als rozenkruis, de slang en de dood, de appel van liefde en verandering,de uil van wijsheid,de swaluw van vrijheid, en jesus van opoffering.